Aday Öğrenci

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

07.01.2022 562

Neden Meslek Lisesi

Meslek liseleri akademik eğitimin yanında öğrencilerin mesleki eğitimde gördüğü lise çeşididir.

Meslek liselerinden mezun olan öğrenciler için aşağıdaki avantajlar mevcuttur.

• Meslek lisesi Ööğrencileri teknisyen ünvanıyla mezun olurlar.
  • Meslek lisesi öğrencilerine mezun olurken işyeri açma belgesi verilir ve öğrenciler işyeri açarken çeşitli hibe programlarından yararlanabilirler.
  • Meslek lisesi mezunları diğer liselere oranla daha kolay KPSS Ortaöğretim düzeyinden kamu kurumlarına atanabilir.
  • Meslek lisesi mezunları diğer liselere oranla özel sektörde daha rahat iş bulurlar.
  • Meslek lisesi mezunları mezun olunca kendi işyerlerini açabilirler.
  • Meslek lisesi mezunları meslek yüksekokullarının ilgili programlarından mezun olduklarında teknisyen ünvanını alırlar.
  • Meslek lisesi mezunları üniversitelerin mühendislik ve teknoloji fakültelerinden mezun olduktan sonra mühendis ünvanı kazanırlar. Teknoloji Fakültelerine ait mühendislik programlarında meslek lisesi mezunlarına çeşitli öncelikler sağlanmaktadır.

Okul Program Türleri

Anadolu Meslek Programı: Bu program türündeki öğrencilerimiz meslek ağırlıklı eğitim görmekte olup öğrenciler 12. sınıfta işletmelerde mesleki eğitim adı altında işyerinde haftada 3 gün eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz 12. sınıfta asgari ücretin üçte biri oranında ücret almaktadır.

Anadolu Teknik Programı: Bu program türündeki öğrencilerimiz hem akademik hemde mesleki eğitim görmekte olup 10 ve 11. sınıfın yazında 40 gün staj yapmaktadırlar. Bu staj süresincede yine öğrencilere asgari ücretin üçte biri oranında ücret ödenmektedir.

Okul Bilgileri

Okulumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol gereği proje okulu statüsü kazanmıştır. Bu kapsamda okulumuzda mesleki eğitim güçlendirilecek ve mezun öğrencilerin istihdam olanakları geliştirilecektir.

Okulumuz TÜBİTAK, KUDAKA ve ERASMUS projeleri hazırlamaktadır.

Eğitim Şekli

Okulumuzda normal öğretim yapılmakta olup derslerimiz 08:00 da başlamakta ve en geç 17:00 da bitmektedir. Ayrıca okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında gece ve haftasonu eğitim-öğretim faaliyetleri yapılmaktadır. Öğrencilerimizden istekli olanlara haftasonu Destekleme ve Yetiştirme Kursları düzenlenerek öğrenciler üniversite sınavlarına hazırlanabilmektedir.

Öğrenci Türü

Okulumuzda karma eğitim yapılmakta olup halihazırda hem erkek hemde kız öğrencilerimiz öğrenim görmektedir.

Pansiyon ve Barınma Olanakları

Okulumuzda 100 erkek öğrenci kapasiteli pansiyon bulunmakta olup pansiyon okul kampüsümüzün içerisindedir.

Okulda Bulunan Alanlar

• Elektrik-Elektronik Teknolojisi
  • Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi
  • Bilişim Teknolojisi
  • Motorlu Araçlar Teknolojisi
  • Mobilya ve İç Mekan Tasarımı
  • Kimya Teknolojisi
  • Makina Teknolojisi
  • İnşaat Teknolojisi
  • Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme

Staj Olanakları

Öğrencilerimiz işletmelerde mesleki eğitim ve yaz stajı kapsamında çeşitli devlet kurumları ile özel firmalarda staj yapma olanaklarına sahiptirler.

Tel: 0442 213 44 22